Skip to content Skip to footer
Fizio TRI prilagojene masaže

Razvajanje in regeneracija za vsakogar

Razvajajte se z našimi prilagojenimi terapevtskimi masažami, ki obljubljajo regeneracijo, sprostitev in globoko obnovo. Ne glede na to, ali iščete olajšanje od športnih naporov, lajšanje kronične bolečine ali posebno skrb med nosečnostjo, naše terapevtske masaže so oblikovane, da ustrezajo vašim specifičnim potrebam.

Odkrijte skrivnosti samopomoči

Vaš vodnik za domačo fizioterapijo in rehabilitacijo

Športna masaža

Športna masaža je specializirana masaža namenjena rekreativnim in vrhunskim športnikom. Tehnike masaže se osredotočajo na posebne mišične skupine, aktivne v posameznem športu.

Vsi, ki masažo koristijo v preventivne namene je dokazano, da imajo manj poškodb in težav s svojim telesom. Športna masaža stimulira in pospešuje obnavljanje mišičnega tkiva, sprošča otrdele mišice pospešuje pretočnost tkiva in posledično zmanjšuje pojav krčev ter nabiranje mlečne kisline (tako imenovan »musklfiber«).

Terapevtska masaža

Terapevtska masaža hrbta je natančna in močnejša masaža, s katero dosežemo sprostitev in povečano prekrvavitev najglobljih mišic. Učinkovito lajša hude kronične bolečine in odpravlja akutne težave s hrbtom. S pritiskom in masažo na posamezne mišice ter njihovih narastišč, odpravimo mišične zatrdline-vozle, ki nastajajo zaradi motenj v lokalni presnovi in dolgotrajnega mišičnega napora (predvsem so problem statični položaji pri dolgotrajnem sedenju ali stanju, kjer so mišice dolgo časa napete). Mišičevje hrbta in celotna hrbtenica se z masažo ogreje, raztegne, poveča se gibljivost celotnega ramenskega obroča, vratu in lopatic. S terapevtsko masažo se pospeši odvajanje strupov, ki so se nakopičili zaradi nezadostne prekrvavljenosti, ki nastane kot posledica nezadostnega gibanja. Poveča se pretočnost in hidracija tkiva. S tovrstno tehniko dosežemo prožnost sklepov in mišic, mehčanje bolečih mišičnih spazmov ter protibolečinsko delovanje.

Terapevtska masaža se uporablja pri poškodbah hrbtenice, kot so posedanje vretenc, hernija diska, problematična degenerativna stanja, išias, lumbago ipd. Že po prvi masaži dosežemo izboljšanje funkcije hrbtenice, lažje težave pa lahko po nekaj terapijah popolnoma izginejo. Terapevtska masaža zmanjšuje stres in odpravlja bolečine v ledvenem, prsnem in vratnem delu hrbtenice. Odpravlja tudi nekatere vrste glavobolov, ki so posledica tenzije mišic vratu.

Masaža za nosečnice

V času nosečnosti se v telesu zgodijo telesne, hormonske, čustvene in energijske spremembe, ki spremenijo ravnovesje telesa. Masaža za nosečnice se individualno prilagodi vsaki nosečnici posebej glede na mesec njene nosečnosti. Izboljša se vaše počutje in posledično počutje vašega otroka. Z masažo se sproščajo napete in utrujene mišice, blaži se bolečine v hrbtu, nogah, pomirja in zmanjšuje stres ter predvsem se izboljša prekrvavitev telesa in gibljivost.

Zakaj rezervirati svoj termin za FIZIO TRI masažo?

Lajšanje bolečin

Izboljšana gibljivost

Zmanjšanje stresa

Spodbujanje cirkulacije