Skip to content Skip to footer
Fizio TRI

Fizioterapija in rehabilitacija telesa

rehabilitacija telesa fizio tri

Vaša pot do celostnega zdravja se začne tukaj. Pri Fizio Tri se posvečamo odkrivanju in zdravljenju vzrokov za vaše telesne izzive s pomočjo prilagojenih terapij. Ponujamo vam širok spekter terapevtskih storitev, vključno z manualno terapijo, ki vašemu telesu vrača gibljivost in moč, ter sodobnimi pristopi, kot so ultrazvočna, magnetna in elektro terapija, tecar terapija in limfna drenaža, za celovito podporo vašemu okrevanju in dobremu počutju.

Začnite svojo pot k izboljšanju zdravja z nami in odkrijte, kako naš pristop k individualnemu svetovanju in skrbno izbrani terapiji odgovarja na vaše specifične potrebe, vodi k optimalnemu okrevanju in podpira vaše splošno počutje.

Odkrijte pot do zdravja

Rezervirajte svoj termin!

Manualna terapija

Ponovno odkrijte svobodo gibanja z ročnimi tehnikami, ki ciljajo na vaše specifične telesne potrebe.

Pri manualni terapiji fizioterapevt kot metodo zdravljenja uporablja svoje lastne roke. Je oblika fizioterapije, ki se osredotoča na uporabo ročnih tehnik za diagnosticiranje in zdravljenje mišično-skeletnih težav. Manualno terapijo izvaja usposobljen fizioterapevt z različnimi tehnikami kot so manipulacija tkiva, masaža, mobilizacija sklepov, vaje in druge ročne metode.

Pri manualnih terapijah se s pritiski in specialnimi ročnimi tehnikami manipulira z mišičnim, vezivnim tkivom ter sklepi s ciljem obnoviti normalno gibanje in funkcijo sklepov ter zmanjšati bolečino.

Ultrazvočna terapija

Spodbudite celjenje tkiv in zmanjšajte bolečine z natančno usmerjenimi ultrazvočnimi valovi.

ultrazvok fiziotri

Ultrazvočna terapija je zdravljenje z ultrazvočnim valovanjem visokih frekvenc do 3 MHz, katerih človeško uho ne zazna.

Nastavitev nižje frekvence vpliva na globinsko delovanje ultrazvoka, medtem ko nastavitev višje frekvence vpliva na površinsko delovanje.

Ultrazvok deluje na tkivo, kot mehanska mikro-masaža in kavitacija. Slednji dosežemo s prodiranjem ultrazvočnih valov na tkivo, pri čemer ultrazvočna glava zavibrira in se s tem sprošča toplota. Ta toplota omogoča propustnost do celic. S tovrstno terapijo dosežemo zmanjšanje oz. odpravo bolečin, zmanjšanje oteklin, preprečevanje mišičnih krčev, zdravljenje svežih poškodb mišic, ligamentov ter zmanjšuje oz. odpravlja bolečine povzročene zaradi kalcinacije.

Magnetna terapija

Izkusite naravno lajšanje bolečin in pospešeno regeneracijo celic z močjo magnetnega polja.

magnetna terapija ljubljana

Magnetna terapija predstavlja obliko zdravljenja z magnetnim poljem nizke frekvence, nizke intenzitete in kratkega trajanja terapije.

Deluje na principu elektromagnetnega valovanja, ki vpliva na biokemične in biofizične procese v celicah. Tako valovanje močno vpliva na človeka, saj se tako zaniha vsaka celica v telesu, s tem pa se sprožijo samopopravljalni mehanizmi, ki normalizirajo celične funkcije.

S terapijo vplivamo na boljšo presnovo in obnovo celic, pospešujemo celjenje ran ter poškodb, blažitev stalnih bolečin hrbtenice, lajšanje težav s sklepi (artritis, artroza) ter hitrejše celjenje kosti.

Elektro terapija

Učinkovito odpravite kronične bolečine in spodbudite mišično funkcijo z varno električno stimulacijo (TENS).

fiziotri elektro terapija

Transkutana električna stimulacija živcev (TENS) je metoda, ki je v medicini priznana že več kot 40 let. Je najpogosteje uporabljena metoda za odpravo bolečin v fizioterapiji. Že samo 20-30 minutna terapija lahko znatno olajša ali odpravi bolečine na prizadetem območju.

Nekateri občutijo olajšanje bolečin že 1 do 2 dni po TENS terapiji. TENS terapija je povsem brez stranskih učinkov, lahko pa jo uporabljate za lajšanje številnih bolezenskih stanj in bolečin kot so: bolečine v vseh sklepih telesa, bolečine v hrbtu, išias lumbago, glavobole, migrene, menstrualne bolečine, artritis, športne poškodbe, bolečine v ramenih in vratu itd.

Tecar terapija

Pospešite okrevanje in zmanjšajte vnetja s toploto, ki prodira globoko v tkiva, za hitrejše zdravljenje.

Pri tej terapiji gre za prenos visoko-frekvenčne elektromagnetne energije skozi telo do ciljnega tkiva, v katerem povzroči hipertermijo (pregrevanje).

Od ostalih oblik termoterapije (ultrazvok, laser, infra-rdeči žarki) se razlikuje predvsem v tem, da toplote tkivu ne dodaja »od zunaj«, temveč z aktivacijo ionov stimulira biološka tkiva in na ta način proizvaja energijo in toploto »od znotraj«.

Zaradi dveh različnih metod delovanja lahko zelo natančno določimo ciljno tkivo: kapacitivna metoda deluje na mehka tkiva (mišice, krvožilni, limfni sistem, koža in podkožje), rezistivna metoda pa na tkiva z večjo odpornostjo (kosti, hrustanec, kite, ligamenti, aponevroze, fascije in fibrozna tkiva).

Obe metodi se med seboj dopolnjujeta, njun skupni cilj pa je stimulacija telesu lastnih fizioloških procesov celjenja.

S tecar terapijo dosegamo zelo dobre rezultate pri zmanjševanju vnetja, akutnih in kroničnih edemov, mišično-skeletne bolečine, pospešujemo krvni in limfni pretok ter regeneracijo tkiv.

Zaradi toplotnih učinkov (segrevanje tkiva) tecar terapijo zelo dobro kombiniramo z manualno terapijo in tako zmehčamo ter globinsko dreniramo mišično tkivo, z globinskim delovanjem na vezivna in kostna tkiva pa pospešujemo naravne presnovne procese, ki so zaradi poškodbe/vnetja upočasnjeni ali celo prekinjeni.

Tecar terapija je zelo prijetna, ker daje ugoden občutek toplote. Njena uporaba je omejena le pri ljudeh s srčnim spodbujevalnikom, nosečnicah in ljudeh, ki imajo moteno zaznavanje temperature. Ker deluje endogeno (od znotraj), je njen učinek hitrejši kot pri drugih oblikah termoterapije – običajno že s prvo terapijo dosežemo močan analgetični učinek. Za dosego stabilnih, dolgoročnih rezultatov pa potrebujemo manj terapij v primerjavi z drugimi oblikami termoterapije.

Vakuum terapija

Izboljšajte prekrvavitev in mobilnost tkiva s terapijo, ki uporablja negativni tlak za globoko sprostitev.

»Cupping« (vakuumska) terapija je oblika alternativne medicine, ki izvira iz starih egipčanskih, kitajskih in bližnjevzhodnih kultur. Zdravljenje poteka tako, da silikonske ali steklene skodelice (ventuze) različnih velikosti polagamo na dele telesa, kjer je prisotna bolečina, in z negativnim zračnim tlakom ustvarjamo vakuum, s katerim povzročimo pospešitev pretoka krvi in mobilizacijo tkiva ter povečamo gibljivost, zmanjšanje bolečine in hitrejše celjenje. Povečana lokalna oskrba krvi okrepi prehransko oskrbo mišic in kože, hkrati pa preko limfnega sistema odstranimo toksine in različne odpadne produkte.

Terapija z ventuzami spodbuja periferno živčevje, poveča krvni pretok v stagniranih oz. mirujočih mišicah ter omogoča zmehčanje adheziranih (zlepljenih) tkiv in trdovratnih vozlov v mehkih tkivih. S tem ko se koža loči od mišic in fascije (mišične ovojnice), se pretrgajo lokalne adhezije, s čimer se izboljša raztegljivost tkiva, zmanjša bolečina, hkrati pa se ponovno vzpostavijo ustrezni gibalni vzorci.

Kinesio trakovi

Podprite in stabilizirajte mišice ter sklepe brez omejevanja gibanja, za aktivno in udobno okrevanje.

Kinesio trakovi lajšajo bolečino in spodbujajo pretok limfnega sistema, temeljijo na principih samozdravljenja telesa ter na uporabi posebnih elastičnih trakov, ki ne vsebujejo zdravil in kemijskih snovi.

Z nameščanjem elastičnih trakov dosežemo izboljšanje funkcije mišic, cirkulacijo telesnih tekočin, zmanjšanje bolečin in oteklin, podpora funkcij sklepov in tetiv ter zmanjšanje vnetnih procesov.

Mehanska limfna drenaža

Pospešite odstranjevanje odvečne tekočine in toksinov iz telesa, izboljšajte svoj imunski sistem in hitrost celjenja z mehansko limfno drenažo.

mehanska limfna drenaža

Mehanska limfna drenaža predstavlja terapevtsko metodo, ki temelji na sistematični manipulaciji tkiv, namenjeni izboljšanju limfne cirkulacije in odstranjevanju limfnih tekočin iz telesa. Prednosti te terapije vključujejo zmanjšanje limfnih zastojev in oteklin, lajšanje bolečin, izboljšanje kakovosti kože, pospeševanje procesa celjenja ran in pospeševanje rehabilitacije po operacijah ter poškodbah, ter krepitev imunskega sistema s povečanjem limfne drenaže.

Sistematična uporaba mehanske limfne drenaže ima širok spekter aplikacij pri številnih stanjih, kot so limfedem, poškodbe tkiv, sindrom kronične utrujenosti in športne poškodbe. Mehanska limfna drenaža lahko izboljša limfno cirkulacijo in pospeši odstranjevanje odvečne tekočine, toksinov in odpadnih produktov iz tkiv, kar zmanjšuje otekline in izboljšuje prekrvavitev. S pravilno izvedeno mehansko limfno drenažo se lahko zmanjšajo otekline v tkivih, kar je koristno pri različnih stanjih, kot so limfedem, po operacijah ali poškodbah. Mehanska limfna drenaža lahko pomaga pri lajšanju bolečin v mišicah, sklepih in tkivih ter prispeva k sprostitvi mišične napetosti, kar pripomore k večjemu udobju in boljšemu počutju. S stimulacijo limfnega sistema se lahko okrepi imunski odziv telesa ter pripomore k boljšemu obrambnemu mehanizmu proti boleznim in okužbam. Mehanska limfna drenaža lahko pospeši proces celjenja ran in poškodovanih tkiv ter spodbudi regeneracijo celic, kar prispeva k hitrejšemu okrevanju po operacijah, poškodbah ali boleznih. S pravilno izvedeno mehansko limfno drenažo se lahko izboljša tonus kože ter zmanjša videz celulita, strij in drugih kožnih nepravilnosti.

Odkrijte pot do zdravja

Rezervirajte svoj termin!

Zakaj rezervirati svoj termin za FIZIO TRI rehabilitacijo?

Celostno zdravljenje

Strokovna oskrba

Hitrejše okrevanje

Personaliziran pristop

Odkrijte skrivnosti samopomoči

Vaš vodnik za domačo fizioterapijo in rehabilitacijo