Skip to content Skip to footer
Fizio TRI

Celostno zdravljenje telesa

merjenje telesne sestave

Celostno zdravljenje telesa je pristop k zdravstveni oskrbi, ki obravnava posameznika kot celoto, ki vključuje telesno, čustveno, duševno in duhovno dimenzijo. Namen tega pristopa je spodbuditi naravne zdravilne procese telesa ter doseči ravnovesje in harmonijo med različnimi vidiki posameznikovega življenja. To vključuje uporabo različnih terapevtskih modalitet, kot so prehrana, telesna vadba, meditacija, terapija z umetnostjo, masaža, akupunktura in druge tehnike, ki lahko prispevajo k celostnemu dobremu počutju in zdravju posameznika. Namen celostnega zdravljenja je spodbuditi samozdravilne sposobnosti telesa, okrepiti imunski sistem ter podpreti posameznika na poti k optimalnemu zdravju in blaginji.

Odkrijte pot do zdravja

Rezervirajte svoj termin!

Bownova terapija

Ponovno vzpostavite telesno in duševno ravnovesje z nežnimi, a globoko učinkovitimi premiki, ki sproščajo napetost in izboljšujejo počutje.

Bowen terapija je nežna terapevtska tehnika, ki temelji na nežnih premikih po določenih točkah telesa. Med terapijo terapevt izvaja lahke premike s prsti in palcema na specifičnih lokacijah mišic, vezivnega tkiva in živcev, s ciljem stimuliranja avtonomnega živčnega sistema ter sprostitve napetosti v mišicah in tkivih.

Prednosti Bowen terapije vključujejo lajšanje bolečin v mišicah, sklepih, hrbtu in vratu ter pri različnih stanjih, kot so migrene, artritis in fibromialgija. Terapija tudi pomaga sprostiti mišice in tkiva, kar prispeva k večjemu udobju in sprostitvi, ter izboljšuje gibljivost sklepov in obseg gibanja, koristno pri rehabilitaciji po poškodbah ali operacijah. Poleg tega spodbuja samozdravljenje s stimulacijo avtonomnega živčnega sistema, zmanjšuje stres in tesnobo, ter pospešuje proces celjenja po poškodbah, operacijah ali drugih zdravstvenih težavah. Bowen terapija obravnava telo kot celoto, omogoča individualizirano in celostno zdravljenje posameznika.

Pogovorno kanalizirana terapija

Razširite svoje obzorje in poiščite globlje duhovne odgovore ter smernice za osebno rast in izboljšanje življenjske poti.

pogovorno kanalizirana terapija fizio tri

Pogovorno kanalizirana terapija je metoda terapevtskega dela, kjer terapevt vzpostavi stik s “višjim zavedanjem” ali “duhovnimi vodniki” in prenaša njihova sporočila klientu med terapevtsko seanso. Ta vrsta terapije temelji na prepričanju, da ima terapevt sposobnost kanaliziranja ali prenašanja informacij, modrosti ali nasvetov iz višjih duhovnih virov. 

Med seanso terapevt lahko vstopi v stanje meditacije ali osredotočenosti, kjer omogoča, da informacije ali sporočila prihajajo skozi njega. Ti viri lahko predstavljajo različne entitete, angeli, duše preminulih ali druge duhovne prisotnosti, odvisno od prepričanj terapevta in klienta.

Pogovorno kanalizirana terapija se lahko uporablja za različne namene, vključno z iskanjem življenjskega smisla, razreševanjem čustvenih ali duhovnih težav, nudenjem nasvetov pri odločitvah ali izboljšanju splošnega duševnega in duhovnega počutja klienta.

Pomembno je poudariti, da pogovorno kanalizirana terapija temelji na duhovnih prepričanjih in da ni znanstveno dokazana metoda zdravljenja. Kljub temu lahko klientom, ki verjamejo v to metodo terapevtskega dela, ponudi občutek olajšanja, vpogleda ali spodbude za osebno rast.

Celovita analiza telesa in svetovanje

Optimizirajte svoje zdravje in dobro počutje z individualiziranim načrtom, prilagojenim vašim edinstvenim telesnim potrebam in ciljem.

Analiza telesa skozi dotik, pogovor in telesne meritve s tehtnico Tanita ter zaključno svetovanje tvori celosten pristop k oceni telesnega stanja in izdelavi individualiziranega načrta za doseganje zdravstvenih ali fitnes ciljev.

Skozi dotik, strokovnjak zazna napetost mišic, prisotnost morebitnih bolečin ali nelagodja ter druge znake, ki lahko kažejo na težave ali omejitve v gibanju. Ta del analize omogoča subtilen vpogled v fizično stanje posameznika ter lahko razkrije podrobnosti, ki jih ne moremo zaznati z zgolj vizualnim pregledom.

Med pogovorom se pridobijo pomembne informacije o življenjskem slogu, prehrani, telesni aktivnosti, preteklih poškodbah, zdravstvenih težavah, ciljih in pričakovanjih klienta. To omogoča boljšo razumevanje njihovih potreb in želja ter oblikovanje individualiziranega pristopa k zdravljenju ali vadbi.

Telesne meritve s tehtnico Tanita omogočajo natančno oceno sestave telesa, vključno z maso telesne maščobe, mišično maso, hidracijo, metabolno starostjo in drugimi pomembnimi parametri. S temi podatki se pridobi bolj celovita slika o telesnem stanju posameznika ter se lahko določijo cilji in načrti za dosego želenih sprememb.

Na koncu sledi svetovanje, kjer strokovnjak na podlagi zbranih podatkov in analize telesa oblikuje individualiziran program, ki vključuje priporočila glede prehrane, vadbe, življenjskega sloga, uporabe dodatkov ali drugih sprememb. To svetovanje vključuje tudi motivacijo, postavljanje realnih ciljev, spremljanje napredka in prilagajanje programa glede na dosežene rezultate, s čimer se posamezniku zagotovi optimalna podpora pri doseganju zdravstvenih ali fitnes ciljev.

Odkrijte skrivnosti samopomoči

Vaš vodnik za domačo fizioterapijo in rehabilitacijo

Zakaj rezervirati svoj termin za FIZIO TRI celostno zdravljenje telesa?

Celostna oskrba

Personaliziran načrt

Naravno samozdravljenje

Duhovno ravnovesje